God ledelse skaber vækst i din virksomhed

Hos Hald&Lie har vi mange års erfaring med ledelsesudvikling. Med den rette lederudvikling og -træning målrettet din virksomhed bliver du og dine ledere rustet til en foranderlig fremtid.

Udfordringerne står i kø for den moderne leder. Der skal skabes begejstring i teamet, der skal ledes med blid, men sikker hånd, og der skal skabes en accept af, at forandringer på arbejdspladsen sker hurtigere og hurtigere. Vores holdning er, at ledelse kan læres. Men som alt andet kræver det træning. Derfor er vores ledelsesudvikling i høj grad bygget op af virkelighedsnær træning – for det er ikke i kursuslokalet, du bliver en bedre leder. Det er i dagligdagen, og vi skærper derfor dine ledelseskompetencer til en karriere i virkeligheden.

Vores syn på ledelse og ledelsesudvikling

Der er ingen dårlige ledere, der står op om morgenen med intentionen om at udføre dårlig ledelse. Mange dårlige ledere ved måske ikke engang, at de er dårlige ledere – men det er der til gengæld ingen tvivl om længere nede i organisationen. Vi husker måske en god leder, vi har mødt på vores vej, men vi husker utvivlsomt en dårlig leder – endda helt ned i detaljen.

Det kan ikke overdrives, hvad god ledelse har af betydning for den enkelte medarbejders trivsel og udvikling – og ikke mindst mangel på samme.

 

Det kræver et helstøbt menneske at lede mennesker

Det er sværere at være leder i dag, end det var tidligere. Lederrollen er blevet mere kompleks, og der stilles langt større krav til, at en god leder i dag skal rumme både menneskelige dimensioner og vise private sider – udover naturligvis at besidde både lederevner og en faglighed helt i top.

I dag kommer vi ikke uden om, at nogle brancher kræver nye ledelsestilgange. Er det svært at besætte stillingerne med kompetent arbejdskraft, bliver du pludseligt kastet langt mere aktivt ind i ”jobpakken”. Du og din ledelsesstil bliver mere og mere afgørende for, om virksomhedens kernemedarbejdere rejser eller bliver. Det er et stort ansvar at få på skuldrene for en leder, der endda ikke nødvendigvis er den fødte leder. Vi mener dog, vi kan vejlede dig til at holde på dine kernemedarbejdere.

En god leder er drevet af en kærlighed til mennesker. Du skal kunne lide at arbejde med mennesker, og du skal brænde for at udvikle dine medarbejdere og fremdyrke deres kvaliteter. Kan du ikke det, får du det svært i lederrollen.

Karisma, power og pondus er begreber, der er svære at definere. Det er til gengæld egenskaber, der er svære at overse hos din leder. En karismatisk og kraftfuld leder skaber tryghed og tillid, og en markant og modig leder er langt lettere at følge end det modsatte. Det er træk og egenskaber, vi forsøger at fremelske i dig og dine ledere.

 

Der kan være koldt på toppen

Bedre ledelse kan naturligvis ses på bundlinjen i det lange løb, men ledelsesstilen har også indflydelse på den korte bane. Ledelsens kompetencer er derfor konstant under lup fra aktionærer og investorer, samarbejdspartnere og kunder, nuværende og potentielle medarbejdere, og det stiller store krav til den moderne leder.

De fleste ledere, hvor dygtige de end måtte være, oplever fra tid til anden opgaver og udfordringer, som får dem til at tvivle. Tvivle på medarbejdere, tvivle på beslutninger og måske endda tvivle på egne evner, og det kan være rigtig vanskeligt at sparre med nogen inden for virksomheden – for man vil jo nødigt fremstå som en svag eller usikker leder.

Her kommer vi ind i billedet, og ambitionen om gensidig tillid ligger dybt i vores tilgang som virksomhedskonsulenter. Det er altafgørende, at du trygt og i fortrolighed kan sparre med os. Vi har set og hørt det hele før, og vi ved, at tvivl og svaghed ikke er det samme – tværtimod er velovervejet tvivl en styrke, der kan komme både dig og dine medarbejdere til gode. Den skal bare kanaliseres ud i noget hensigtsmæssigt, inden den tærer på dig og dit team.

 

Ikke to ledere er ens

Vi har endnu til gode at møde en leder, der ligner en anden på en prik. Der kan være masser af ligheder mellem ledere, stillinger og udfordringer – og der er også masser af erfaringer, vi kan trække på – men i bund og grund er alle situationer på sin vis unikke. Derfor har vi heller ikke en standardiseret løsning, vi rykker ud med. Vi ser på dig og dine udfordringer, og så skræddersyr vi et forløb, som tager fat i lige præcis dine styrker og svagheder.

Netop den individuelle tilgang stiller store krav til de instruktører, vi bruger til at træne ledere, og det er ikke nok, at de er fagligt dygtige. Vores instruktører er også menneskekendere, der besidder empati til fingerspidserne. Det er hårdt at gå så tæt på andre mennesker, og det kræver masser af indføling at kunne gå til lederne på en måde, så vi trænger igennem med vores budskab.

Vi går altid til opgaven ved at udvise respekt og ydmyghed, og vi gør vores bedste for at opdyrke en fortrolighed, så vi sammen kan rykke i den rigtige retning. Til gengæld forventer vi, at du viser os stor tillid – når vi har vist, vi fortjener den. Vejen til at blive en bedre leder er nemlig kringlet og fuld af følelsesmæssige op- og nedture, og det forstår vi bedre end de fleste.

 

Vi leder din udvikling

Når du har lagt din ledelsesudvikling i hænderne på os, er den i trygge hænder. Vi ved, at vores virkelighedsnære og konkrete tilgang er nem at oversætte til resultater, når de revitaliserede ledere vender tilbage til arbejdspladsen. Vi har arbejdet med lederudvikling i to årtier, og vi har set dokumentation på, at vores forløb igen og igen har hjulpet vores deltagere til at blive bedre ledere.

Vi har skabt ledere, der kan motivere medarbejdere og levere flotte resultater på top- og bundlinjen. Ledere, der kan håndtere konflikter og de svære samtaler, og ledere, der kan udfordre vaner, tankegange og metoder. Og ikke mindst ledere, der har gjort sig fortjent til medarbejdernes respekt og loyalitet.

Vi inspireres af

Når det gælder ledelsesudvikling har vi adskillige værktøjer i værktøjskassen, som vi kan bruge til at udvikle din ledelse og dine lederkompetencer:

 • Situationsledelse i dagligdagen
 • Coaching-værktøjer, herunder minut-coaching
 • Sam-’kørsel’, hvor vi sidder sammen med dig i dine ledelsesopgaver og giver dig nye input og inspiration til ny adfærd
 • Balanceret ledelse, herunder Lederkortet – dit Hald&Lie-overblikskort
 • Motivationsteorier, der virker
 • Ledelse af disruption i virksomheden
 • Samtaleværktøjer – både til rekruttering, udvikling og den svære samtale
 • EksekveringsBarometret® som dialogværktøj til forandringer
 • Neurologiske modeller og nudging
 • Personprofilværktøjer, herunder DiSC, Garuda, PeopleTools, mbti, Jung mv.

Fælles for alle værktøjerne er, at vi hjælper dig med at omsætte teori til praksis – for først når du anvender teorien i hverdagen, sikrer vi værdi for dig. Vi giver dig også kun de værktøjer, du har brug for – og ikke flere.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan vi helt konkret arbejder med ledelsesudvikling i virksomheder, kan du se og høre en af vores kunder fortælle om deres oplevelse her:

Udviklingen af et ledelsesteam kræver fastholdelse. Det er ikke noget, der kommer hen over en nat – hvis man bilder sig det ind, så skal man ikke ringe efter Hald&Lie

Michael Mortensen, Ejerleder HM A/S

Sådan arbejder vi

Vi arbejder ikke efter en bestemt ledelsesteori, og vores succeskriterium er, at vi får skabt resultater sammen med dig. Vi bruger præcis de værktøjer, du som leder har brug for, og vores mantra er, at værktøjerne skal virke.

Vi arbejder også med jeres ledelsesteam, og vi gør jer til et stærkere hold. Det gør vi ved at tage ’time-outs’ fra hverdagen og udfordre jer på jeres ledelsesstil og jeres team-dynamik.

Hald&Lie udvikler ledere, der:

 • Tør at sætte kursen og gå forrest
 • Skaber motivation blandt medarbejdere
 • Har mod til at stille krav og følge op
 • Sætter mål og skaber mest mulig forretning

Det er dig, der er leder med tilhørende ledelsesansvar. Derfor lytter vi naturligvis til dig, men vi går altså ikke af vejen for at udfordre dig på dine mål og metoder.

Produkter

Gennem vores mange års erfaring med ledelsesudvikling har vi udviklet en række produkter, som giver værdi i rigtig mange lederjobs:

 • Resultat og salgsledelse, når det handler om at få dine sælgere til at performe
 • Talentledelse, når du spotter og udvikler de kommende stjerner
 • Personlig udvikling & coaching med udgangspunkt i DIN ledelsesudfordring
 • Forny Dit Lederskab. Et unikt forløb for topledere, hvor du møder ’ligesindede legekammerater’

 • GØRE-ledelse. Et intensivt forløb, der gør dig toptrimmet i dit mellemlederjob eller som salgsleder

 • Power i Budskabet er et skarpt skåret forløb til dig, der ønsker at brænde mere igennem som leder

 • Personprofilen som ledelsesværktøj. Med et profilværktøj kan du udvikle dig selv som leder og blive langt skarpere i den daglige personaleledelse. Også i rekrutteringen er personprofilværktøjet optimalt

 • Ledergruppeudvikling. Vi sætter spot for formationen i ledergruppen og sikrer jer et fælles afsæt for at nå jeres mål

 • Konflikthåndtering og mediering. Når tingene spidser til, træder vores proceskonsulenter ind og faciliterer lige netop jeres udfordring

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan vi arbejder med ledelsesudvikling hos en anden af vores kunder: 

Hvordan kan vi hjælpe?

 

Vi vil altid gerne sparre med dig omkring din virksomheds udfordringer, udfyld kontaktformularen til højre, så vender vi tilbage til dig snarest muligt.

 

 

terms

Klik her til aviation