GØRE-Ledelse

Hvorfor GØRE-ledelse?

I Hald&Lie er vores tilgang til ledelsesprincipper og lederuddannelse, at ledelse er noget, der skal GØRES. Derfor har vi (måske) opfundet et nyt begreb – og måske er der nogen der har opfundet begrebet før os.

Vi kommer ud til rigtigt mange ledere både på kurser, til indlæg og i individuelle sammenhænge. Gennem vores knap 20 år som konsulentvirksomhed kan vi se, at de udfordringer ledere står med, groft set kan inddeles i 9 udfordringer:

1         Opstille mål og styre forventninger i forhold til dette/disse mål

2         Evne til at give ris, ros og håndtere konflikter

3         Håndtere stress og travlhed

4         Udvikling af medarbejdere

5         Min egen lederadfærd i hverdagen

6         Kommunikation til medarbejdere, kolleger mv.

7         Have en sund arbejdskultur

8         Motivere og initiere til fælles retning

9         Kunne respektere forskellige mennesker

De 9 udfordringer er stort set identiske for næsten alle ledere, selvfølgeligt i varierende grad og i lidt forskellige forklædninger. Så hvis du oplever én eller flere af disse udfordringer, så skal du vide: Du er ikke alene – og der kan GØRES noget!

GØR noget!

Som leder kan du opleve, at du godt VED, hvad der skal GØRES – men du har så travlt med drift og dagligdagen, at du ender med ingenting at gøre.

Som inspiration til dig er her lidt tips til, hvordan du kan GØRE noget ved udfordring 1 Opstille mål og styre forventninger i forhold til dette/disse mål:

Tip #1

Gør dit mål målbart. Det er nemt at sige men sværere at praktisere. Mål som ”vores afdeling skal være mere effektiv” er en hensigtserklæring frem for et mål. Dit mål skal kunne opgøres i tid & tal. Jo mere klart og tydeligt – jo nemmere forstår dine medarbejdere målet

Tip #2

Gør dit mål synligt. Jo mere og jo flere gange man bliver mindet om målet, jo mere attention har man på det. Hæng det op på væggen, lav reminder i din kalender, lav små skilte rundt i personalerummet, lav en konkurrence (hvis det giver mening) eller lav pop-ups på din PC. Kun fantasien sætter grænser…

Tip #3

Acceptér, at ikke alle synes om dit mål eller forstår det i første omgang. Ting tager tid. Dit mål som leder er også dine medarbejderes mål. Du skal være parat til, at det kan tage lidt tid for alle at acceptere målet. Det gode er, at du brænder for dit mål – og dette engagement vil helt sikkert smitte af på dine medarbejdere. Men du skal også acceptere, at ikke alle vil synes om målet i første omgang. Det er din opgave som leder at give tid til forståelse og accept. Tro på det. Alle skal nok komme med toget. Det er bare ikke alle, der er lige så hurtige som dig til at stige ombord.

Gå fra at TALE OM til at GØRE Ledelse

Hald&Lie inspirerer til at GØRE ledelse. Vi har derfor udviklet et forløb, specielt designet til nye ledere, mellemledere og ledere, der kan bruge inspiration til at blive mere handlingsorienterede og få beslutninger og ny adfærd til at forplante sig i organisationen.

Forløbet er sammensat af 3 GØRE-trin, hvor du inspireres og udfordres til at GØRE ledelse. Vi går fra tanker og idéer til ny adfærd i din dagligdag. Så har du lyst og mod til at lege med os, så er du godt på vej til at blive en god GØRE-leder.

Ovenstående er kun et brudstykke af de tips, vi har til dig. Tilmeld dig vores nyhedsbrev om ledelse eller stil spørgsmål om forløbet GØRE-Ledelse ved at skrive til os på info@hald-lie.dk

Vi glæder os til at inspirere og udfordre dig til at GØRE ledelse!

Vil du have Inspiration til vækst?
Vi inspirerer løbende med ny viden, tips og tricks indenfor Ledelse, Afsætning, Strategi & Forretningsudvikling.