GØRE-Ledelse

Hvorfor GØRE-ledelse?

I Hald&Lie er vores tilgang til ledelsesprincipper og lederuddannelse, at ledelse er noget, der skal GØRES. Derfor har vi (måske) opfundet et nyt begreb – og måske er der nogen der har opfundet begrebet før os.

Vi møder mange ledere både på kurser, til indlæg og i individuelle sammenhænge. Siden 2001 har vi som konsulenthus set, at de udfordringer ledere står med, groft set kan inddeles i 9 indsatser:

1         Opstille mål og styre forventninger i forhold til dette/disse mål

2         Evne at give ris, ros og håndtere konflikter

3         Håndtere stress og travlhed

4         Udvikle medarbejdere

5         Selvledelse

6         Kommunikere både internt og eksternt

        Have en sund arbejdskultur

8         Motivere og initiere til fælles retning

        Gøre brug af potentialet i mangfoldighed

GØR noget!

Som leder kan du opleve, at du godt VED, hvad der skal GØRES – men du har så travlt med drift og dagligdagen, at du ender med ingenting at gøre.

Som inspiration til dig er her lidt tips til, hvordan du kan GØRE noget ved udfordring:

Tip #1

Gør målet målbart. Det er nemt at sige men sværere at praktisere. Mål som ”vores afdeling skal være mere effektiv” er en hensigtserklæring frem for et mål. Målet skal kunne opgøres i tid & tal. Jo mere klart og tydeligt – jo nemmere forstår jeres medarbejdere målet

Tip #2

Gør målet synligt. Jo mere og jo flere gange man bliver mindet om målet, jo mere attention har man på det. Hæng det op på væggen, lav reminder i din kalender, lav små skilte rundt i personalerummet, lav en konkurrence (hvis det giver mening) eller lav pop-ups på din PC. Kun fantasien sætter grænser…

Tip #3

Acceptér, at ikke alle synes om målet eller forstår det i første omgang. Ting tager tid. Jeres mål som ledere er også jeres medarbejderes mål. I skal være parate til, at det kan tage lidt tid for alle at acceptere målet. Det gode er, at I brænder for jeres mål – og dette engagement vil helt sikkert smitte af på jeres medarbejdere. Det er jeres opgave som ledere at give tid til forståelse og accept. Tro på det. Alle skal nok komme med toget. Det er bare ikke alle, der er lige hurtige til at stige ombord.

Kontakt os

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed til at få indfriet potentialerne.

Gå fra at TALE OM til at GØRE Ledelse

Hald&Lie inspirerer til at GØRE ledelse. Vi har derfor udviklet et forløb, specielt designet til nye ledere, mellemledere og ledere, der kan bruge inspiration til at blive mere handlingsorienterede og få beslutninger og ny adfærd til at forplante sig i organisationen.

Forløbet er sammensat af 3 GØRE-trin, hvor du inspireres og udfordres til at GØRE ledelse. Vi går fra tanker og idéer til ny adfærd i din dagligdag. Så har I lyst og mod til at lege med os, så er I godt på vej til at blive gode GØRE-ledere.

Ovenstående er kun et brudstykke af de tips, vi har til jer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev om ledelse eller stil spørgsmål om forløbet GØRE-Ledelse ved at skrive til os på info@hald-lie.dk

Vi glæder os til at inspirere og udfordre jer

Gøreledelse
Klik her til agro Klik her til aviation