Gør den gode bestyrelse bedre!

Min erfaring er, at stort set alle bestyrelser har udbytte af med mellemrum at stille skarpt på sig selv. Vurdere om de arbejder på den optimale måde og med de rigtige emner. På den måde kan vi hente mere værdi ud af det store arbejde bestyrelserne i Danmark hver dag yder, når de skaber vækst i virksomheder.

Hvordan kan vi gøre den gode bestyrelse bedre?

Når en bestyrelse skal være værdiskabende, så skal den tilføre noget andet end den øvrige ledelse tilfører. Bestyrelsen skal arbejde med andre emner, og den skal gøre det på en anden måde. Det kræver en jævnlig evaluering og justering. Om ikke andet er det væsentligt fordi konjunkturerne ændrer sig og organisationens livscyklus ændres. Bestyrelsesarbejdet er markant forskelligt for en virksomhed i eksistentiel krise og for en virksomhed i en stærk positiv udvikling.

Bestyrelsen skal holde ledelse og virksomhedens samlede organisation i ørerne – på en positiv og værdiskabende måde – men bestyrelsen skal også selv tilføre energi og dynamik.

Jeg har arbejdet med en lang række organisationers bestyrelser. Jeg har således taget dialogen om bestyrelsesarbejdet i både kommercielle virksomheder, foreninger og interesseorganisationen – og oplever altid at en bestyrelse efter sådan en dialog oplever sig selv stærkere og mere fokuseret. Og en stærk og fokuseret bestyrelse skaber altid større værdi. Derfor har jeg udviklet et workshop forløb af 2 timers varighed, hvor vi sammen kan tage hul på dialogen med netop Jeres bestyrelse.

 

Hvad kan du forvente af en bestyrelses workshop med mig?

I en workshop med mig får vi sammen den grundlæggende dialog om bestyrelsens arbejdsopgaver og arbejdsform, men derudover udvikler vi også ideer til fremtidig mødestruktur og arbejdsform, samt en ideliste til bestyrelsen omkring indsatsområder.

Ofte udarbejder jeg inden indlægget en kort bestyrelsesevaluering, som bestyrelsesmedlemmerne udfylder inden vi mødes. På selve workshop-dagen starter jeg med en gennemgang af bestyrelsens opgaver og de faldgruber der ofte er omkring arbejdsopgaverne, ikke mindst i opgavefordelingen mellem bestyrelse og den daglige ledelse.

Derefter tager vi – med afsæt i den konkrete bestyrelse, deres arbejdsform og rutiner, og med baggrund i de svar der er givet i bestyrelsesevalueringen – fat på en dialog i den samlede bestyrelse omkring arbejdsform, struktur og hvordan bestyrelsen bedst skaber værdi for virksomheden.

Endvidere, er dialogen omkring de forskellige kompetencer i bestyrelsen væsentlig. Ikke alle skal nødvendigvis bidrage med de samme kompetencer, hverken når vi taler faglighed, proces eller samarbejde. En afklaring af hvad I som bestyrelsesmedlemmer hver især kan og skal bidrage med, skaber altid tryghed i relationerne i bestyrelsen. Denne tryghed er helt essentiel for at turde udfordre hinanden på en positiv måde, og dermed skabe mere værdi.

 

Hvad får I som bestyrelse ud af de 2 timer?

Det er ofte svært at give slip på indarbejdede vaner og rutiner – det gælder også i bestyrelsesarbejdet. Derfor er en dialog om bestyrelsens opgaver og arbejdsform næsten altid en kærkommen anledning til at sætte nye standarder og skabe ny værdi af bestyrelsesarbejdet. Møder I op til en workshop med en intention om at opnå netop det – så garanterer jeg, at det bliver netop dét I står tilbage med!

 

Bestil indlægget og processen: Gør den gode bestyrelse bedre! med Erik Kjærgaard

Har du allerede en dato du gerne vil booke indlægget til? Så inkluder en datoforespørgsel i bestillingen

Varighed: 2 timer

Pris: kr. 9.800,-

Klik her til agro Klik her til aviation