Eksekveringsbarometer til lederudvikling

– Dialogværktøj til ledelsesudvikling

Som leder har vi mange kasketter på, og vores adfærd som ledere, smitter af i resten af organisationen. Derfor er det også helt essentielt, at vi får stillet skarpt på hvilken lederadfærd der skal til, så virksomheden når de strategiske vigtige mål.

Det er ikke altid en nem opgave, og snakken mellem leder og mellemleder bliver hurtigt til en snak om det daglige virke med fokus på drift, hvorfor/hvorfor ikke succes i stedet for en dialog om hvad det konkrete næste skridt er? Vi har derfor skabt Eksekveringsbarometer®, som et dialogværktøjet til samtaler, hvor udfaldet skal være præcist og til at handle på.

Baggrunden for Eksekveringsbarometer

Vi har mange års erfaring med udvikling af ledere og udbredelse af ledelseskraften i virksomheder og organisationer fra forskellige brancher. En fælles udfordring for mange virksomheder, er at omsætte de strategiske målsætninger til forventet lederadfærd. Hvordan sikrer vi at lederne forstår hvordan de skal bidrage ind til de fælles mål? Hvordan udbreder vi handlekraften ned i organisationen, uden at risikere der arbejdes i vidt forskellige retninger?

Et værktøj til at nå i mål med disse udfordringer er Eksekveringsbarometer. Eksekveringsbarometer er som en ”projektør”, hvor du lyser hen på netop de 5 – 7 målepunkter, som I har besluttet er centrale for jeres succes. Med vores Eksekveringsbarometer® er det nemt at stille skarpt på den ønskede adfærd – såvel som at sikre en systematisk opfølgning.

Brugen af Eksekveringsbarometer

I brugen af Eksekveringsbarometer tager virksomhed og ledelse stilling til hvilke strategiske vigtige mål de ønsker at nå, og endnu vigtige, hvilke indsatser og lederadfærd, der leder dertil.

Med brugen af Eksekveringsbarometer i din træning af ledere får du konkrete og meget præcise beskrivelser af den lederadfærd der:

  • Sikrer kvalitetsforbedringer på udvalgte områder
  • Tydeliggør over for lederen, hvad der skal siges og gøres ift. at styrke trivsel
  • Præciserer for lederen, hvordan I forventer, der arbejdes med forretningsudvikling

Når først der er taget stilling til parametrene, bredes de ned i ledelseslagene gennem en dialog, hvor leder og leders leder hver for sig tager stilling til og vurderer hvordan der performes i forhold til de valgte områder. Resultatet af disse overvejelser præsenteres i et enkelt grafisk overblik, der danner udgangspunktet for en efterfølgende dialog:

Når forventningerne til konkret adfærd tydeliggøres, giver du dine ledere en reel mulighed for at leve op til forventningerne. Med Eksekveringsbarometer integrerer du samtidig den konkrete opfølgning på igangsatte initiativer. Virksomheden flytter sig fra de gode intentioner og ”snakke om” til reelle handlinger, der får ambitionerne til at lykkes.

Vi hjælper dig i gang – og sikrer at værktøjet virker

Vi hjælper jer godt i gang med jeres Eksekveringsbarometer®, så I er sikre på, I får mest muligt ud af det.

  • Vi inspirerer jer i arbejdet med at opstille de relevante KPI’er – som er centrale for jeres succes
  • Vi hjælper jer med at definere ønsket adfærd, der fører til mål
  • Sammen systematiserer og grupperer vi målepunkterne i Eksekveringsbarometer, så de optræder i en meningsfuld sammenhæng
  • Selvfølgelig er vi der for jer ift. at komme i gang i systemet og vi står for løbende support
  • Vi har en operationel tilgang; Jeres Eksekveringsbarometer® skal virke i praksis
  • Sammen fokuserer vi på måling og opfølgning, så vi er sikre på, vi når i mål. Alle indsatser skal følges helt til dørs, hvis de skal have en effekt
Vi vil altid gerne sparre med dig omkring muligheden for brug af eksekveringsbarometer i din virksomhed. Udfyld kontaktformularen til højre, så vender vi tilbage til dig snarest muligt.

terms

Klik her til aviation